HAP BİLGİLER

Aklımda kalmıyor burda kalsın :)

Diyet yaparken biten enerji için!

Haşlanmış patates ve yumurtanın gün boyu tok tuttuğunu duymuştum ama makarnanın daha çok enerji verip tok tuttuğunu düşünmedim. Bir diyetisyen arkadaşım kasların ve beynimizin daha iyi çalışması için diyet yaparken makarnanın iyi bir besin olduğunu söyledi. Bir de vitamin almalıymışız. Gün boyu daha enerjik olabilmek ve kimseye kızmadan, sinirlenmeden diyet yapabilmek için makarna yememizi önerdi ama soslu falan değil tabii. Makarnaya, özellikle de peynirli makarnaya bayılırım, üzerine de biraz ceviz ve tereyağı gezdirince değmeyin keyfime.
 
Krep hamuru isteyenlere işte güzel bir krep tarifi 

2 su bardağı un, 3 yumurta, 3 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 2.5 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağdan oluşan malzeme çok iyi bir şekilde çırpılır. Mutlaka 10 dakika dinlendirilir. Pişireceğiniz tava bir kez yağlanır. Her seferinde tavayı yağlamaya gerek yok, bilginiz olsun. Tuzlu krep yapmak isterseniz de içine şeker koymadan yapın. Kıyma kavurup sarın, üzerine beşamel sos ya da domates sosla da müthiş bir sunum olacaktır.

Gripten kurtulmak için

Bu aralar her yerde çok mikrop var ama bu mikroplarla başa çıkmak için sebzelerden faydalanmak çok önemli. İşte harika bir sebze olan lahana, hem kırmızısını, hem beyazını sofranızdan eksik etmeyin. Kırmızılahana vücut direncini artırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Dahası, insan sağlığına faydası saymakla bitmiyor.

İşte kırmızılahananın bilinen faydaları

Balgam söktürücüdür. Yumuşatıcı ve hazmettirici özellikleri vardır. İyileştiricisi ve ağrı kesici özelliği var. Lahana tohumu kurt düşürücü ve idrar söktürücü olarak kullanılır. Yaralı ve şiş ayaklara yapraklar ezilerek sarılırsa çok yararı olur. İçerdiği kimyasallar nedeniyle bedenin hastalıklara karşı direncini artırır.

Kek, pandispanya ve revani yaparken neler önemlidir?


Bu tür yiyeceklerdeki sorun, daha çok hazırlama hatalarından kaynaklanıyor. Örneğin yumurtaların soğukluk ve sıcaklık durumları çok önemlidir. Yumurtalar dolaptan çıkartılıp soğuk olarak kullanılmamalıdır. Mutlaka oda ısısında olmalı. Uzman aşçılar yumurtayı çırpmadan önce (benmari usulü) 30 dereceye kadar ısıtırlar. Çırpma işlemi sırasında yumurtaların iyice beyazlaşana dek çırpılması çok önemlidir. Bir de unun taze olması ve elenmiş olması daha iyi sonuçlar verecektir. Kullanılan kapların yağlanıp mutlaka unlanması önemlidir. Yoksa pişme esnasında kabarması dengesiz olur ve tepsiye yapışır.
Bugünlük benden bu kadar.
Afiyet, bal şeker olsun...


Elif KORKMAZEL
http://www.bugun.com.tr/hap-bilgiler--yazisi-955570

Yorumlar

ilhan dedi ki…
Ne kadar faydalı bir paylaşım olmuş. Makarna olayı doğru ama sade makarna maalesef. :( Ama tok tuttuğu kesin doğru. Teşekkür bu güzel paylaşım için.
hulyaca dedi ki…
Faydalı olduysa ne mutlu bana!
İzleyiciler gadget'ınız çalışmıyor. Takibe alacaktım ama olmadı. Neyse, düzeltince bloguma gelip haber ederseniz takibe alırım... :)

Bu blogdaki popüler yayınlar