Dereotlu Poğaça

             Geçen pazar eşimin iş arkadaşlarıyla geleneksel buluşma günümüz vardı. Bu tarifi izlediğim bi bloggerdan aldım. Yapılışı benim gibi acemi için oldukça pratikti,size de tavsiye ederim.
     
                                                  Peynirli POĞAÇA Tarif'i alıntıdır.

Malzemeler
  • 1 Paket (250 Gr.) Margarin yada Tereyağ
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 1/2 Çay Bardağı (5 Yemek Kaşığı) Sirke
  • 4 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Adet Yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 5 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • 1 Su Bardağı (ezilmiş) Beyaz Peynir
  • 1 Demet (20-25 Dal) Dereotu
  • 1/2 Demet (10-12 Dal) Maydanoz
Yapılışı
  • Öncelikle margarini eritip, ılıtın. Derin bir kaba, erimiş margarin, zeytinyağı, sirke, yoğurt, tuz, mahlep ve yumurta akı'nı koyarak, çırpma teli iyice karıştırın.
  • Minik minik doğradığınız dereotu, maydanoz ve ezilmiş beyaz peyniri de karışıma ekleyin, karıştırın.
  • Un ve kabartma tozununu da ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun. (Unu her zaman olduğu gibi azar azar ekleyin)
  • Hamurun üzerini örterek, yarım saat kadar dinlendirin.
  • Hamurdan, mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri ve altı turuncu oluncaya kadar, yaklaşık 30-35 dk. pişirin.
not; Peynir içinde erisin ve lezzet versin isterseniz, orta yağlı bir peynir kullanabilirsiniz.
not; Mahlep eklemek yerine, Dr.Oetker'in mahlepli kabartma tozunu kullanabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HAP BİLGİLER